Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 10 common:people_all_forms

Тиждень англійської мови

Date: 1 березня о 10:48, Refreshed 10 березня о 11:11
235 views

З 26 лютого по 29 лютого 2024 року в Олеському ліцеї проходив предметний  «Тиждень англійської мови». Проведення «Тижня англійської мови» є складовою частиною навчально-виховного процесу і сприяє підвищенню рівня знань учнів і розвитку в них інтересу до вивчення іноземної мови, а також розвитку їх творчих здібностей. Тиждень передбачає участь у ньому широкого кола учнів, включає комплекс різних за змістом і формою заходів, які спрямовані на реалізацію завдань комплексного підходу до виховання учнів.

            При організації та проведенні предметного тижня керувалася інтересами і потребами учнів, враховувала їх вікові та психологічні особливості. Вибір заходів визначався можливістю реалізації міжпредметних зв'язків.

          План заходів експонувався на дошці оголошень ліцею. Він складався з урахуванням реальних комунікативних потреб учнів, різних вікових груп, і його зміст відповідав таким вимогам, як комунікативно-спонукальна спрямованість, інформативність, освітня цінність і доступність.

            Заходи тижня проводилися під час онлайн навчання. Тиждень включав різноманітні конкурси, ігри, презентації, перегляд фільмів про країни, мова яких  вивчається. Я прагнула, щоб тематика заходів була цікавою та пізнавальною.

            Всі заходи Тижня були покликані стимулювати спілкування дітей   іноземною мовою, розвивати творчі здібності школярів в різних предметних областях (винахідлива, музична, літературна та ін.) з використанням іноземної мови.

Метою тижня є вдосконалення мовленнєвих навичок учнів, формування вміння концентрувати увагу, логічно викладати думки, заохочення учнів до роботи над собою, виховання інтересу до вивчення іноземних мов, поваги до країн, мова яких вивчається, та сприяння покращенню якості навчання.

Вивчення іноземної мови в сучасному світі - це одна з найважливіших складових сучасної успішної людини. Сьогодні мільйони людей в усьому світі вивчають іноземні мови. Знання іноземних мов свідчить про всебічний розвиток особистості, розширює світогляд, дозволяє пізнати культуру та звичаї іншого народу. Людина, яка вивчає іноземну мову, у той же час знайомиться з культурою країни, її літературою, історією і географією. Крім того, іноземна мова допомагає краще пізнати свою власну.

            На початок тижня учні 4-х та 7-х класів підготували барвисті цікаві малюнки з символікою країн мова, яких вивчається. Вони давали інформацію про різні аспекти країни мови, що вивчається, рідної країни, свята, які відбуваються в різних країнах.

       Кожен урок розпочинався з інформаційної хвилинки,  де учні отримали інформацію про історію та культуру країни, мова якої вивчається у школі.

     У понеділок та середу для учнів молодшої школи провели рухливі онлайн флешмоби.

   Крім того, розпочався конкурс проектних робіт, де учні представляють і захищають свої роботи.

    В рамках тижня англійської мови був проведений захід «Round London». Учні мали змогу здійснити віртуальну подорож до Лондона разом з улюбленим персонажем мультфільму. Діти виконували різноманітні типи завдань, працювали над відео, вивчали пісні та навчилися висловлювати вподобання щодо цікавих місць.         

     В 5-6-х класах відбулася гра  " «Telling Time»; « Who Has?»". Учні мали змогу не тільки виконувати завдання на розвиток навичок аудіювання, усного монологічного та діалогічного мовлення, логічного мислення, пам'яті та уваги, продемонструвати знання лексики та граматики, а й весело провести час.

    Дітям завжди цікаво грати.  Добре, коли через гру вони ще й вчать нові слова, працюють над діалогічним і монологічним мовленням, розвивають навички письма. Заходи пройшли цікаво, активно та корисно.      

      Вивчення англійської мови – процес складний, але багатогранний і цікавий. Та варто замислитись, що саме англійська мова є неповторним засобом спілкування між людьми різних національностей.  Під час вивчення англійської мови ми знайомимось із традиціями і звичаями інших народів та переконуємось у неповторності власної української культури. Останній день Тижня англійської мови - це не тільки звіт про виконану  роботу, це свято англійської мови.

   Всі заходи проводилися англійською мовою. Поставлені завдання були виконані. Створено умови для самовираження учнів як в інтелектуальному, так і в емоційному планах. Реалізовано навчальні (повторення, активізація отриманих знань і умінь), і виховні (повага до іншомовної культури), і розвиваючі (розширення кругозору, отримання нової інформації), і комунікативні завдання. В цілому, Тиждень англійської мови дозволив активізувати діяльність учнів, стимулювати їх подальшу роботу, придбати нові і вдосконалювати вже набуті навички самостійної роботи. Цей період став одним з цікавих епізодів шкільного життя, насичений різноманітними подіями, які сприяють розвитку інтересу в школярів до вивчення іноземних мов.  

План тижня англійської мови

Звіт про проведення тижня англійської мови з 26 по 29 лютого 2024 року

ФОТО

Comments:
Only authorized users can leave comments.